Bayburt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Güçlü Bir Adım

Güncelleme Tarihi: 04/12/2018

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Bilindiği gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmektedir. Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda, devletimizin resmi kurumları gerekli tedbirleri alarak vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün herkese lazım olabileceğini unutmayalım. Engellileri sahiplendiğimiz sürece onların hayatını engelsiz bir hale getirebiliriz. Bu kardeşlerimizi daha iyi anlamak için, birazcık empati yapmamız yeterli olacaktır. İnsan haysiyetine yaraşır ve toplumla kaynaşan hayat tarzı, engellilerin en tabii hakkı ve devletin de öncelikli vazifesidir. Devletin, engellilik konusunu eğitim ve organize yönleriyle bir bütün olarak ele alması insan haklarının bir gereğidir. Nitekim Anayasamız ve yasalarımız engellilere ilişkin olarak evrensel değerlerle düzenlemeleri öngörmüş ve devleti engellilerin sorunlarına yönelik olarak yükümlü kılmıştır.

Engellilerimizin karşılaştıkları sorunların çözülmesi, çağdaş bir toplumda, ayırım yapmadan, hak ve özgürlüklerden herkesle eşit oranda yararlanması ve toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletin değil hepimizin ortak görevidir. Bu nedenle de istisnasız bütün insanlarımızın sahip olduğu engellilere karşı duyarlılık duygularını, toplumsal bir potaya taşımamız gerekmektedir.

Bu kapsamda Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve Bayburt Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Bayburt Devlet Hastanesi ve Bayburt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, hasta kabul çalışanlarımıza yönelik olarak '‘İşaret dili sertifikalı eğitim programı’' düzenlenerek 26 personelimize sertifika verilmiştir. Yine ilgili mevzuata göre sağlık tesislerimizin kapı girişleri engelli vatandaşlarımızın rahatça giriş-çıkış yapabileceği şekilde düzenlenmiş olup tüm birimlerimizde hizmet alanları engelli vatandaşlarımızın hastane hizmetlerinden kolay yararlanabilecek şekilde düzenlenmiştir. Bundan sonrada engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet kalitesini yükselterek daha iyi sağlık hizmeti almalarını sağlayacak yeni proje ve programlarımız devam edecektir. Bu manada engel tanımayan tüm engelli kardeşlerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dileriz.

Uzm. Dr. Sebahattin CANMEMİŞ

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı

(Bu İşaret, İşaret dilinde ''Sizleri seviyoruz'' anlamına gelmektedir.)
3 aralık engelliler günü_33.png